Av musiker för musiker, med över 30 år i branschen.

Lars Gerdt

Lars Gerdt är en skicklig trumpetare och instrumentmakare. Han började sin karriär i slutet av 1980-talet och arbetade till en början hemma i källaren innan han senare etablerade sig i en verkstad på Kungstensgatan med instrumentmakaren George Strucel, som delade med sig av sin kunskap efter att ha gått i pension. År 1993 grundade han Brass Specialisten tillsammans med Lars Westergren och flyttade verkstaden till Wallingatan 35. I september 2010 flyttade verkstaden till sin nuvarande plats på Bergsgatan 1.

Lars utbildade sig vid Kungliga Musikhögskolan och fortsatte sina trumpetstudier i London i början av 1980-talet, där han studerade för James Watson med flera. Han arbetade som frilansande trumpetare från 1982 till 1996 och spelade på teatrar och i orkestrar över hela Sverige. Från 1996 till 2019 var han anställd i Kungliga Hovkapellet, och sedan 2019 har han återgått till att arbeta som frilansande trumpetare.
Hos Lars Gerdt AB hittar du även Johannes Harg som började som lärling 2023. Johannes är en mångsidig multiinstrumentalist med bakgrund inom kyrko- och militärmusik. Han har tidigare arbetat som instrumentvårdare på Kungliga Musikhögskolan med fokus på blåsinstrument, och har dessutom en gedigen erfarenhet som professionell modellbyggare inom modelltågsbranschen där han har specialiserat sig på finmekanik och detaljarbeten i mässing.

Vi vill också passa på att tacka Alexander Grand-Clement som efter 27 år i verkstaden slutar hos oss. Han började som lärling på Wallingatan 35 och hade förmånen att lära sig yrket av George Strucel.
Lars Gerdt AB
Sedan 2010 håller vi till på Bergsgatan 1 i Stockholm, ca 10 minuters promenad från Centralstationen. Här utför vi både reparation och tillverkning av högkvalitativa brassinstrument. Spana in vårt sortiment eller läs mer om verkstaden!

Öppettider:
Måndag – Fredag:  13:00-17:00
Lördag – Söndag:  Stängt

Har du frågor går det bra att ringa på 08 652 06 06 eller mejla till lars@gerdt.se.